Vem ringer våra jourer?
Det är inte lätt att vara ung idag och ännu svårare blir det om man har varit utsatt för något brott eller vuxit upp i en destruktiv miljö. Många av våra sökande har helt tappat tron på de vuxna i samhället.
De flesta som kontaktar oss vet inte vad de vill och de har inga konkreta tankar om framtiden. De sitter fast i låg självkänsla, känner sig vilsna, ensamma och med självmordstankar eller är fast i ett självskadebeteende.
En del ungdomar prostituerar sig, andra blir mobbade i skolan eller blir slagna hemma. Ungdomarna vi möter kommer med olika bakgrunder och olika problem. Alla är unika.
Gemensamt är dock känslan av hopplöshet, ångest och ensamhet och när de får frågor om framtiden vet de inte vad de vill, bara att de vill något annat än den situation de sitter i just nu. Från den utgångspunkten börjar allt och livsresan framåt mot förändring har börjat.
 

När du som är ung utsätts för övergrepp och andra djupa kränkningar känns allt tungt och hopplöst. Denna hopplöshet försvinner oftast inte av sig självt.

Om du känner att du kommit till en vändpunkt där du vågar ta emot stöd av andra och villig att lära dig att sätta nya gränser, hitta ditt egenvärde och komma in i ett socialt sammanhang, ring Ungdomsjouren 020-532 532.
Det är gratis att ringa och du kan vara anonym.

I nationella Ungdomslinjen 020- 12 17 18 sitter en legitimerad terapeut som tar emot akuta samtal. Många gånger behövs terapisamtal för att komma till botten med de emotionella problem som uppstår vid kränkningar och övergrepp. Kontakta oss för mer information angående terapi. Det är gratis att ringa och du kan vara anonym.

Vi vet... att det uppstår svåra och kaotiska känslor efter upprepande kränkningar som skam, skuld och att du har en oro att inte bli trodd om du berättar vad som har hänt dig. 
Vi vet... att olika faktorer spelar in som också förklarar varför du inte har förmågan att berätta för någon. Du kanske är rädd att bli utsatt för hot eller tror att du ska bli bestraffad om du berättar. Men för att du ska må bättre måste du våga berätta om dina upplevelser. Vi lyssnar och vi tror självklart på din berättelse.

Är du förälder, morförälder eller  kompis till någon som mår dåligt? Du är också välkommen att höra av dig för råd och stöd!